10 perfekte påsketraditioner for store som små

Påsketiden er fyldt med traditioner og forårsfornemmelser. Mangler du inspiration til påskeferien finder du her 10 gode forslag til klassiske påskeaktiviteter for alle aldre.
Colourful Easter eggs

Hvornår er det påske?

Påsken er primært en religiøs højtid, men dens placering i forårsmånederne gør at helligdagene også ofte udnyttes som en kærkommen lejlighed til at nyde det mildere vejr og piblende nye liv i naturen.

Men hvornår kan vi så se frem til at nyde påskedagene? Påsken er en af de højtider, hvor datoen ændrer sig år for år. Årsagen hertil er, at påsken styres efter månen. 

Den første dag i påsken, Palmesøndag, falder nemlig altid den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn, som ligger den 20. eller 21. marts. Datoerne vil derfor variere. For at gøre det lidt nemmere at huske er her en oversigt over påskeugerne i de kommende år:

 • Påsken i 2024 er 24. marts - 1. april
 • Påsken i 2025 er 13. april - 21. april
 • Påsken i 2026 er 29. marts - 6. april
 • Påsken i 2027 er 21. marts - 29. marts
 • Påsken i 2028 er 9. april - 17. april

10 sjove ideer til aktiviteter i påsken

Der er mange måder at fejre påske på. Mangler du ideer til ting du kan foretage dig i påsken, har vi her samlet en top 10 over gode påsketraditioner, som du kan lade dig inspirere af.

 1. Tag til påskegudstjeneste - Påsken er en af kristendommens vigtigste højtider. Mange kirker afholder gudstjeneste hver dag i påskeugen. Her vil man kunne opleve at hver prædiken har sit eget tema i tråd med bibelfortællingen om påskedagene og at kirkerummet ofte pyntes i tråd med dette tema. 
 2. Invitér til påskefrokost - Da mange har fri i helligdagene, er påsken en skøn mulighed for at samle venner og familie til hyggelig sammenkomst over påskebordet. Du kan sende et flot påskekort som invitation til påskefrokosten og nemt lade alle vide at de er på årets gæsteliste.
 3. Pynt flot op - Er du også en af dem, der savner hyggen ved de smukke juledekorationer i december? Så er påsken en kærkommen lejlighed til at gøre lidt ekstra ud af indretningen. Naturgrene, flot pyntet med dekorative påskeæg, papirpynt eller små fine påskeharer vil tage sig godt ud på spisebordet og give påsken lidt ekstra glans!
 4. Mal påskeæg - At puste æg og derefter dekorere dem med flotte farver er en klassiker blandt påskens traditioner. Du kan male dem med vandfarver, tuscher eller farve dem i flotte naturfarver - det er kun fantasien, der sætter grænser. De smukt farvede æg kan derefter bruges til påskepynt. Skal æggene bruges til æggejagt, vil det dog være bedre at benytte hårdkogte æg frem for de pustede æg!
 5. Æggejagt - At lede efter flotte, farverige æg som påskeharen har efterladt rundt omkring i haven er et påskehit hos de fleste børn og barnlige sjæle. Har du ikke en have, kan æggejagten sagtens foregå indenfor. 
 6. Nyd det gode vejr - Kom udenfor og nyd det skønne påskevejr. Tag fx en tur i skoven, gå en tur ved stranden eller slap af i haven. En påske-picnic i en nærliggende park er også en skøn måde at fejre påsken og forårets komme.
 7. Send påskehilsner - Send et sjovt påskebrev med kaloriefri chokoladeæg eller ønsk dem, du holder af en god påske med et flot påskekort fyldt med forårsfornemmelser og påskens velsignelser. Du finder masser af flotte ekort til påske online eller du kan lave dit eget digitale påskekort med et foto efter eget valg. 
 8. Gør haven forårsklar - Ligesom påsken i bibelsk forstand er symbolet for genopstandelse og nyt liv, vil haven i forårsmånederne byde på rig mulighed for at sætte spirerne til at nyt liv kan vokse frem. Udnyt fridagene og gør haven klar til sommer.  
 9. Rejs i påsken - Har du hele ugen fri, kan du udnytte feriedagene til at rejse. Du kan booke et sommerhus og nyde ferien indenlands, eller du kan rejse længere væk og opleve påsketraditioner i andre lande. Måske du kan blive inspireret til valg af feriested af nogle de sjove påsketraditioner i andre lande.
 10. Udnyt lokalområdet - I anledning af påsken vil mange etablissementer byde på særlige rundvisninger, foredrag, smagsprøver og andre sjove aktiviteter. Tjek hvilke påskeaktiviteter, der findes i nærheden af dig.

Uanset hvordan man fejrer påsken i år, er højtider altid en kærkommen lejlighed til at sende en varm hilsen og kærlige tanker til dem vi holder af. Med digitale postkort til påske vil du let kunne sende dine påskeønsker til venner, familie og kollegaer uanset hvor i verden de befinder sig.

Vi ønsker dig og dine en rigtig glædelig påske og god påskeferie!