Sådan skriver du en forsinket fødselsdagshilsen

Har du glemt en vigtig fødselsdag? Bare rolig, det er der råd for! Vi guider dig her igennem hvordan du sender et sødt eller sjovt forsinket tillykke med fødselsdagen. Det er trods alt bedre sent end aldrig!
Celebrating a birthday with a greetings card

Hvorfor er det vigtigt at sende et forsinket fødselsdagskort?

Fødselsdage er den ene dag om året, hvor det stort set udelukkende handler om den enkelte. Fødselsdage giver os mulighed for at fejre vores venner og familiemedlemmer og lade dem vide, hvor meget de betyder for os. Men uanset, hvor meget vi gerne vil glæde vores kære, kan det ske for selv den bedste, at en vigtig dato bliver glemt.

Er du blot ude i sidste øjeblik, kan et digitalt fødselsdagskort være din redning, da fødselsdagshilsen kan være på modtagerens email eller mobil på få minutter. 

Her på bloggen finder du flere tips til hvordan man skriver den perfekte fødselsdagshilsen - også selvom det er i sidste sekund!

Værre er det, når vi først kommer i tanke om fødselsdagen, efter at den er overstået. For hvordan sørger man for at den glemte fødselsdag ikke skaber skår i det gode venskab eller at familien tror, at man er ligeglad? Læs med her for mange gode tips til hvordan du får vendt skuffelse til glæde med et forsinket tillykke!

 

Send et ekort med et hjertevarmt og oprigtigt forsinket tillykke med fødselsdagen

“Bedre sent end aldrig” er et godt motto og meget rammende i denne sammenhæng. Din gode ven, søster, bror, tante eller andet kært familiemedlem vil trods alt blive glad for at vide at du værdsætter dem højt nok til at anerkende deres særlige dag, også selvom det i bogstaveligste forstand er en postgang for sent.

Med et digitalt fødselsdagskort kan du gøre din hilsen ekstra særlig, når modtageren ikke blot modtager en personlig besked fra dig, men også kan nyde de levende billeder, musikken osv i det ekort du har udvalgt specielt til dem. 

Det er ikke til at komme uden om: livet i dag er ofte hektisk og uanset hvor mange kalendere vi møjsommeligt tilføjer årets vigtige datoer til, vil det være uundgåeligt med en smutter i ny og næ. 

Derfor finder du i vores kort kategori “Forsinket tillykke” en række søde og sjove fødselsdags-ekort designet specielt til at råde bod på forglemmelsen.

 

Hvordan siger man undskyld for den glemte fødselsdag?

Ærlighed er den bedste politik. Selvom din intention ikke var at såre nogen vil din ærlighed omkring din forglemmelse samt en undskyldning gøre at din ven, kollega eller onkel hurtigt vil forstå at det ikke var af ond vilje, men blot en uheldig fejl at du glemte deres fødselsdag. Lad dog den forsinkede fødselsdagsbesked centrere sig om modtagerens følelser, ikke om din hektiske dagligdag. Du kan med fordel fortælle din gode ven, hvor meget du værdsætter jeres venskab og hvor glad du er for at kende ham eller hende. Er det din gode kollega, kan du sætte lidt ord på, hvorfor det netop er deres gode selskab, der gør arbejdsdagen lidt sjovere. 

Her finder du 6 gode måder at sige undskyld for den glemte fødselsdag og blive inspireret til at starte et fødselsdagskort med et forsinket tillykke.

 • Et forsinket, men ikke desto mindre, kæmpe stort tillykke med fødselsdagen. 
 • Tillykke med endnu en tur rundt om solen - undskyld for at jeg ikke var klar ved landingsrampen! Jeg er her nu - så hurra og tillykke!
 • Ønsker dig et varmt, omend lidt forsinket, tillykke med fødselsdagen! 
 • Det er aldrig for sent at ønske en, der er så fantastisk som dig, tillykke med fødselsdagen. Hvor er jeg heldig at kende dig!  
 • Jeg ønsker dig et stort tillykke med fødselsdagen. Jeg håber, at den var fyldt med glæde og at det kommende år vil bringe dig masser af gode stunder og rig mulighed for at ses!  
 • Tillykke med fødselsdagen. Må alle livets gode ting finde frem til dig i år - og gerne lidt hurtigere end dette fødselsdagskort gjorde!

Oprigtige og personlige fødselsdagshilsner er de bedste

Dette gælder også selvom det er et forsinket fødselsdagskort! Uanset hvordan man vender og drejer det, vil det føles en smule akavet at have glemt en vigtig fødselsdag. Det er fordi, du føler, at du har svigtet en, du holder af, og de føler måske lidt det samme. 

Tricket til at overkomme den følelse er at skrive en hilsen, der er ærlig, oprigtig og målrettet modtageren, men heller ikke er alt for meget af det gode. 

For at skrive det perfekte forsinkede tillykke er det derfor en rigtig god ide at tage udgangspunkt i ikke blot modtagerens følelser, men også jeres indbyrdes forhold. 

Er jeres venskab fyldt med fjol og kærlige drillerier, kan det være en god ide at krydre din forsinkede besked med lidt humor. Er din ven blevet meget ked af det, vil det nok være bedre at vente lidt med vittighederne og du kan i stedet dele dit yndlingsminde af jer sammen fra året, der gik eller fortælle hvorfor jeres venskab er så vigtigt for dig.

 

Her er 10 søde og sjove måder at sige forsinket tillykke med fødselsdagen:

 • Forsinket tillykke med fødselsdagen, min ven! Som jeg ser det, er du værd at fejre hver eneste dag - så drinks er på min regning næste gang vi ses! 
 • Alle kan huske på en fødselsdag, men kun en sand ven vil huske den, efter at den er overstået! Tillykke! 
 • Jeg er ked af at dette kort når frem så forsinket, men vid at du er i mit hjerte hver eneste dag, og jeg håber at denne hilsen vil give dig en glad overraskelse på din ikke-fødselsdag!  
 • Jeg glemte dagen, men kan aldrig glemme, hvor meget du betyder for mig! Du er altid i mine gladeste tanker og minder. Må alle dine dage bringe dig glæde og fejring. 
 • Du tænkte nok at jeg havde glemt din fødselsdag, men nej! Jeg ville blot sørge for at du kunne fejre den endnu længere! Hurra for dig og stort tillykke!
 • Jeg er ked af at jeg ikke var der på din fødselsdag, men lover dig at jeg altid vil være der for dig når du har brug for mig.
 • Gode ting skal man vente længe på …..derfor kommer min fødselsdagshilsen først nu!
 • Min fødselsdagshilsen i år var måske nok den sidste, men jeg lover dig, at den bliver den første for næste år! Stort forsinket tillykke med fødselsdagen!
 • Selvom jeg ikke var der, håber jeg at du havde den bedste fødselsdag nogensinde! Det fortjener du, og sammen med mit forsinkede tillykke får du her også mit højtidelige løfte på, at jeg aldrig glemmer dagen igen!
 • En snegl på vejen er tegn på….. mig, der kommer med et forsinket tillykke!

Vil du gerne gøre dit forsinkede tillykke endnu mere personligt, og samtidig gøre modtageren blød om hjertet? Så kan du også lave dit helt eget personlige fødselsdagskort med en særlig hilsen. Med 123kort, er det nemmere end det lyder! Vælg et sødt billede af fødselaren eller af jer to sammen. Skriv din forsinkede fødselsdagshilsen, og tilsæt musik og fine effekter som hjerter eller konfetti til kortet. Send kortet direkte til fødselarens mobil eller email!

Sådan glemmer du aldrig en fødselsdag igen. 

Har man først én gang glemt en fødselsdag, er det vigtigt ikke at gøre det igen året efter! Med disse to enkle metoder vil du aldrig glemme en vigtig dato igen:

 1. Tilføj alle dine vigtige kontakter og deres mærkedage som fødselsdag og bryllupsdag til din personlige kalender på 123kort.dk! Du kan da vælge at modtage en påmindelse direkte til din email dage forud for den vigtige begivenhed eller på selve dagen. Så glemmer du aldrig en fødselsdag igen, og det bedste af det hele: Det er fuldstændig gratis at tilmelde sig vores elektroniske fødselsdagspåmindelser!
 2. Forudbestil dit fødselsdagskort i god tid inden fødselsdagen. Du skal blot udfylde ekortet med din fødselsdagshilsen, vælge leveringsdatoen og vi sørger for resten! 

Du kan forudbestille dit kort til fødselsdagen, dage, uger, måneder eller år i forvejen og derefter slappe af i tryg forvisning om at din gode ven, mor, far eller dit barnebarn ser dit fødselsdagskort, som det allerførste på deres særlige dag!

 

Vælg mellem vores store udvalg af smukke, sjove eller søde fødselsdagskort. Du finder masser af muligheder for gratis fødselsdags ekort samt vores flotte premium kort.